Bine ati venit la ZAGORA – Prajitoria de cafea

Importam cafea verde Arabica din toate colturile lumii. O prajim special pentru modul in care urmeaza sa fie preparata – ibric, espresso, filtru sau alte metode de preparare.

Cafeaua se puncteaza de la 1 la 100 conform SCA, si poate fi impartita in 3 mari categorii:
1. Cafea de specialitate – 80-100 puncte (sub 5% din productia mondiala), calitate exceptionala;
2. Cafea gourmet – 60-79 puncte, cafeaua de buna calitatea cu care sunteti obisnuiti;
3. Cafea comerciala – sub 60 de puncte. Fara un standard clar pentru delimitare fata de cea gourmet, este cafeaua de calitate medie si scazuta, de volum.

Prajim doar cafea de specialitate, 80+ puncte, 100% Arabica. Scopul nostru este sa facem accesibile cele mai bune cafele din lume, in fiecare zi.

Cafeaua de origine provine dintr-o singura regiune georgafica a unei anumite tari, uneori fiind vorba de loturi mici care apartin unei singure ferme. Fiind intotdeauna culeasa in acelasi sezon, aceasta are un profil aromatic special.
Blendurile oferite sunt din cafele de origine pe care le combinam pentru a obtine o cafea cu caracteristici mai complexe, mai potrivita unui anumit tip de preparare.
Samplerele sunt selectii de cafea pentru degustare, 4 sau 5 pungi, in cantitati mici (50g). Ele dau ocazia consumatorului sa compare direct si sa aleaga din tipurile de cafea pe care le prajim.
Decofeinizarea este procesul prin care este extrasa aproape in totalitate cofeina din cafea. Cafeaua pe care o prajim suporta toate metodele de preparare si este decofeinizata prin procedeul Swiss Water, fara solventi chimici.